Máte radi príbehy?

„Na jar 2018 mi na stole zazvonil telefón. Predstavila sa mi v ňom zamestnankyne Belgické ambasády v Prahe. Požiadala ma, či by som si neurobil čas na reprezentanta jednej tradičné rodinnej firmy z Antverp. Privolil som a za pár dní ma navštívil sympatický a stále usmievavý Christoph – zástupca firmy Rombouts. Na kávovaru, ktorý si doniesol, mi pripravil tak vynikajúcu kávu, akú som dovtedy nepil. Nasledovala pútavá prezentácia, ktorá ma presvedčila, že práve to chceme pre našich zákazníkov. “

Mgr.Tomáš Israel
obchodný riaditeľ

Rodinná Belgická firma s tradíciou od roku 1896.

Tajomstvo lahodnej chuti.

Spočíva v tradičnom spôsobe praženia. Známi gigantickí producenti kávy ju pražia v tuneloch po dobu 60 až 90 sekúnd. Za tú dobu nedôjde k všetkým žiaducim zmenám v tele kávového zrna. Navyše, ich povrch je spálený, zatiaľ čo stred surový.

Rombouts pražia kávu dvanásť až dvadsať minút. Rozdiel je výrazný. Kávové zrno je konzistentne prepečené, čo ovplyvňuje výslednú chuť kávy.

Vďaka tomuto postupu nebude pražiareň nikdy chrliť toľko kávy, ako známi konkurenti. Svoje distribútormi si však starostlivo vyberá.

Výhody papierových podov oproti hliníkovým a plastovým kapsulám.

Z hliníkových a plastových kapsúl sa pri prepichnutí uvoľní do kávy mikroskopické časti týchto materiálov, ktoré vypijete. Časť z nich vo vás ostanú, iné vylúčite a putujú odpadom do čističiek a následne do pitnej vody. O alarmujúcom množstvu týchto látok v pitnej vode ste mohli čítať napríklad TU.

Papierové pody tieto problémy nespôsobujú. Navyše sú rýchlo a prirodzene recyklovateľné. Možno ich použiť na kompostovanie.

Výhody proti mletej káve vo väčšom balení.

Keď rozbalíte nový kilový sáčok s kávou, ovanie vás lákavá vôňa čerstvej kávy. Po pár dňoch však vyčichne a pripravujete si kávu bez tohto vzrušujúceho efektu.

To sa však vám nestane pri papierových vankúšikov. Sú uzavreté v obale s ochrannou atmosférou, ktorá udržiava kvalitu obsahu po dlhú dobu. Keď si kávu otvoríte treba po roku, stále vonia.

Exkluzívny zákazníci.

Vďaka vysokej kvalite a lahodnej chuti nájdete kávu Rombouts napríklad na týchto miestach:

  • Belgický kráľovský dvor.

  • Reštaurácia ocenněné Michelinskými hviezdami.

  • Letecká spoločnosť Brussels Airlines

Pripravte si espresso, ako profesionálny barista.

Základným pravidlom, ktoré dodržiava každý správny barista, je, že najprv dávku 7g kávy zpresuje pod vysokým tlakom a následne z nej pripraví espresso.

Rombouts sa týmto postupom inšpiroval a pripravil jednoduché zariadenia, ktorá vám v troch krokoch pripraví rovnako kvalitnú kávu.

Ponúkame jednoduché a kvalitné kávovary.